Hou je bezoekers langer op je rommelmarkt dankzij Horeca

horeca op een rommelmarkt

Wat is 1 van jouw ultieme doelen als organisator van een rommelmarkt? Dat het volk blijft plakken. Bezoekers die langer op je rommelmarkt blijven zorgen voor sfeer en meer inkomsten bij de standhouders. Kort samengevat, je moet er als organisator voor zorgen dat mensen langer op je markt willen blijven. Hoe doe je dat juist? Wel, we hebben reeds een artikel geschreven rond kinderanimatie op een rommelmarkt. Tevreden kinderen zorgen voor tevreden ouders. Maar hoe zorg je nog voor tevreden ouders die lang willen blijven?

Drankstandjes op jouw rommelmarkt

Van al dat rondwandelen en onderhandelen krijgen mensen dorst. Indien er niets te drinken valt op een rommelmarkt is het nogal snel beslist om naar huis te gaan omdat ze moe en het gewoon beu zijn. Zeker als het mooi weer is. Als organisator is het altijd een groot pluspunt om een drankenstand te voorzien met enkele zitplaatsen. Doe dit aan democratische prijzen en je zal zien, mensen blijven langer!

Het hoeft zeker geen chique café te zijn. Frisdrank van niet A-merken en enkele vaten pils met wegwerpbekers zijn ruim voldoende om dorstige rommelmarktbezoekers tevreden te stellen. Let wel op met sterke dranken! Hier heb je een specifieke vergunning voor nodig.

Voeding aanbieden hoeft niet helemaal moeilijk te zijn

Je kan zeker zelf hamburgers en braadworsten bakken om te verkopen, dit zal jullie clubkas een enorme boost geven. Het extra werk dat dit met zich meebrengt is echter niet te onderschatten. Er kan vanalles misgaan. Foute bestelling, de vrijwilligers komen niet opdagen, en zo voort.

Het is veel makkelijker om hiervoor professionele mensen te laten komen. Foodtrucks of dergelijke kunnen plaatsen innemen tussen de standhouders om hun lekker eten te verkopen. Hou het wel volks. Verse Brusselse wafels zullen meer succes hebben dan vegetarische hamburgers.

Kan je hier als organisatie nog iets aan verdienen?

Uiteraard! Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen aan standhouders met voeding. Je kan ze standgeld laten betalen. Dan betalen ze een vast bedrag en verkopen ze hun etenswaren aan hun eigen prijzen.

Ofwel bepaal jij de prijzen en werk je met bonnetjes. Stel dat een wafel 3 euro kost, gaat 20 cent bijvoorbeeld naar jouw organisatie en 2,80 naar de wafelbakker.
Op het eind van de rommelmarkt hoeft de bakker enkel en alleen de bonnetjes af te geven en dan kan je hem uitbetalen met het geld uit de kassa. Op deze manier verdien je als organisatie makkelijk geld zonder er zelf veel werk aan te hebben.

Lees hier onze andere Rommelmarkt artikels:

Naar Buiten - Genieten
Vakantie in eigen land? Hotspots Vlaanderen gidst je door de leukste activiteiten en naar het lekkerste eten!