Bekom de laagste prijs op rommelmarkten met onze tips, zonder te onderhandelen!

Onderhandelen en afdingen is niet iedereen gegeven. Het vergt een zekere flair en je mag nooit arrogant overkomen. Gelukkig is afpingelen niet de enige manier om geld te besparen op een rommelmarkt.

Dress to impress

Of toch beter niet? Je mooiste pak of jurk aantrekken op een rommelmarkt is niet altijd een goed plan. Je komt er beter casual maar vooral, sympathiek voor. Verkopers gaan sneller korting geven aan iemand die ze leuk vinden. Hou je kostuum of avondjurk gerust thuis.

Vriendelijkheid boven alles

In een gewone winkel is de klant koning. Op een rommelmarkt zijn klant en verkoper van hetzelfde niveau. Je moet weten dat veel verkopers het gewoon als hobby doen. Daarom is het heel belangrijk hen met respect te behandelen. Gewoon aan iemands kraam komen staan om de spulletjes te bekijken, zonder de verkoper een blik te gunnen, zal nooit in jouw voordeel spelen.

Begroet altijd de verkoper voordat je interesse toont in zijn spullen. Vraag niet gewoon: “Wa kost da”. Start een conversatie.

Hoe begin je eraan?

Zoals hierboven reeds geschreven staat, moet je altijd eerst een conversatie starten voor je interesse toont in 1 bepaald product. Begin met een simpele: “En al een beetje tevreden over vandaag?”. De manier waarop en hoe de verkoper antwoordt, zal veel over zijn karakter prijsgeven. Hier kan jij op inspelen. Is het niet zo een vriendelijk persoon? Dan is de kans klein dat je korting zal krijgen. Gaat hij de conversatie aan? Dan kan jij je slag slaan.

Probeer toch effe te babbelen en geef de verkoper het gevoel dat jullie bijna kennissen aan het worden zijn. Wanneer je het product van jouw interesse nader bekijkt, stel hier vooral vragen over. Vraag pas op het laatste naar de prijs. Ook wanneer deze er duidelijk opkleeft. Wanneer de verkoper antwoordt, laat dan een korte stilte en zet het product even terug op zijn plaats. Stel je twijfelend op. Dan zal de verkoper wel moeite doen om het verkocht te krijgen zonder dat jij enige onderhandelingstactieken moet toepassen, je zal zien 😉

Cadeauwinkel
Miljoenen artikelen

Je e-mailadres is enkel zichtbaar voor ons en wordt nooit gedeeld met anderen.

Vakantie in eigen land? Hotspots Vlaanderen gidst je door de leukste activiteiten en naar het lekkerste eten!